Refinansiering uten sikkerhet

Fotolia_41036554_Subscription_Monthly_M-1030x771

Leter du etter refinansiering uten sikkerhet? I så fall har du kommet til riktig sted, for vi skal i denne artikkelen fortelle deg hvordan du kan søke om nettopp refinansiering uten å måtte stille med sikkerhet for deg. Faktisk så er det svært uvanlig at man behøver sikkerhet når man refinansierer, og det er kun i enkelte tilfeller at dette vil være nødvendig.

Sikkerhet er sjeldent nødvendig

Når man tar opp et forbrukslån, så er dette et lån som er usikret. Når man skal refinansiere kredittkortgjeld og smålån, så vil dette gjøres gjennom et vanlig forbrukslån. Følgelig betyr dette at refinansiering er uten sikkerhet – ettersom det man i praksis gjør er å ta opp et vanlig forbrukslån. For deg som ikke har egen bolig eller andre verdifulle gjenstander som banken kan ta pant i, så er det svært gunstig. På en annen side så øker dette bankens risiko, noe som gjør at refinansiering uten sikkerhet ofte har relativt høy rente. Samtidig så finnes det få banker som tilbyr refinansiering med sikkerhet.

Kan jeg refinansiere?

Hvis du tidligere har hatt eller har et forbrukslån på nåværende tidspunkt, så er sjansene gode for at du også får innvilget søknaden om refinansiering. Søkekriteriene er nemlig tilsvarende, og det er ingen spesielt komplisert sak å søke om et forbrukslån.

Er du minst 18 år gammel, har fast jobb og ikke betalingsanmerkninger, så vil du trolig få innvilget søknaden om refinansiering. Samtidig er det viktig å nevne at betalingsanmerkninger ofte er en avslag til de fleste søknader om refinansiering uten sikkerhet. Det at man er en god og habil betaler er nemlig selve grunnpilaren for at man kan søke om refinansiering uten sikkerhet.

Refinansiering av ulike typer lån

Det er ikke bare forbrukslån og kredittkortgjeld som kan refinansieres, selv om dette er det vanligste på grunn av høyt rentenivå. Slik refinansiering vil alltid være uten sikkerhet, med mindre det er en spesiell situasjon. Dette kan være at du for eksempel har en inkassosak på deg, som du kun blir kvitt dersom du får refinansiert lånet. Da kan banken gå med på å tilby deg refinansiering dersom du kan stille med sikkerhet for lånet. I andre tilfeller der man snakker om refinansiering med sikkerhet, så vil det som regel dreie seg om bil- eller boliglån. Sistnevnte vil alltid være med sikkerhet, ettersom banken tar pant i boligen din når du søker om boliglån der.